Rahim Filmi Kullanım Alanları
Rahim Filmi Kullanım Alanları
Jinekolojik tedavilerin ve takiplerin hemen hemen hepsinde bu tetkike başvurulur. En sık kullanıldığı alanlar, infertillite tedavisi, kapalı ya da düşük kanal şüphesinin olması, yumurtalık ve over kanseri gibi hastalıkların teşhisi, tüp bebek tedavisi öncesi ve rutin jinekolojik muayenelerinde tercih edilir. Rahim filmi fiyatları klasik jinekolojik muayenesi fiyatları içerisine dâhil edilen bir ücret değildir. Bu nedenle işlem öncesinde mutlaka hekiminizden bilgi almalısınız.
Tüpleri kapalı olan bir gebe adayının hamile kalması neredeyse imkânsızdır. Bu nedenle tüp bebek tedavisi öncesinde tüplerin ve kanalların durumu kontrol edilmelidir. Bu yönden bakıldığında tüp bebek işlemine gerek kalmaması ve işlemin ilk seferde başarılı olmasını sağladığı için rahim filmi ücretleri maliyetli tutarlar değildir
Rahim Filmi Nasıl Uygulanır?
İşlem için görüntüleme cihazı içerisinde bulunan kontrast madde tüplerin içerisine boşaltılır. Bu madde sayesinde tüpler görünür hale gelir. Kontrast madde içeriği iyot tuzu taşıyan sudan oluşur. İyot tuzu cihazın yaydığı X ışınlarının tutar ve dokuların görünmesini sağlar. Kullanılan sıvının kalitesine göre rahim filmi ücreti değişiklik gösterir.
Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?
Rahim filmi ağrılı bir uygulamadır. Ancak bu ağrının dereceli hastanın ağrı eşiğine ve psikolojik durumuna göre değişiklik gösterir. Acı eşiği düşük olan kişilere hafif sedasyon verilerek uygulanan rahim görüntüleme işlemine anzestezili rahim filmi denir. Rahim filmi fiyatları belirlenirken anestezi yöntemi ve süresi dikkate alınan önemli bir husustur.
Sedasyon ilaçları hastanın daha sakin ve rahat olmasını sağladığı için işlem sırasında konfor oranı çok yüksektir. Hasta işlemin ne zaman başladığını ve ne zaman bittiğini anlamaz. Bu sayede daha rahat bir görüntüleme işlemi gerçekleştirir. Anestezi uygulaması rahim filmi fiyatları artışına neden olan bir kriterdir.
Rahim Filmi Fiyatları
Rahim filmi ücretleri, işlemin yapıldığı hastaneye, doktorun bu alandaki ününe, işlem sırasında kullanılan kontrast maddenin kalitesine göre değişiklik gösterir. Bu nedenle işlem maliyetleri hakkında bilgi almadan kurum seçimi yapmanızı tavsiye etmiyoruz.
Açık Emar Nedir?
Bir tarafı kapalı diğer üç cephesi açık olan ve hastalıkların teşhis edilmesi için kullanılan bir çeşit görüntüleme tekniğine açık emar denir. Cihaz kapalı emar boyutundan daha büyük ve geniştir. Açık alanda görüntüleme işlemi sağladığı için çok sık tercih edilir. Kapalı emar sisteminde görüntü alınamayan ya da net bir sonuç vermeyen hastalar düşünülerek geliştirilmiştir.
Özellikle kadın ve çocuk hastalarda büyük rahatlık sağlar. Kapalı emar sistemini kullanmak istemeyen hasta sayısı her yıl giderek artış göstermektedir. Doğru teşhisin konulması ve hasta dokuların tam olarak ayrılması için kullanılan bir yöntemdir.
Yeni teknoloji ürünü olan açık emar özel hastalar düşünülerek geliştirilmiş ve geniş özeliklere sahip bir tetkik yöntemidir. Manyetik alan gücü ve görüntüleme kalitesi yüksektir. Yan etkisi yoktur ve herhangi bir ağrı oluşumu söz konusu değildir. Hasta dokuları sağlıklı dokusan çok net bir şekilde ayırır. İşlem sırasında anestezi uygulanmasına gerek kalmaz. Hastanın konforu bu işlemde çok yüksektir.
Açık Emar Kimlere Uygulanır?
Kullanım kolaylığı ve rahatlığı sayesinde hemen hemen tüm hastalarda bu teknik tercih edilebilir. En sık tercih edilen hasta profili ise, kapalı alan korkusu olduğu için emar çektiremeyen hastalar, tek başına sabit duramayan bebek ve çocuk hastalar, hareket kabiliyeti olmayan ve işlem için yanında refakatçi gerektiren hastalar ve anestezi gerektirmeden işlem yaptırmak isteyen hastalar için açık emar teknolojisine başvurulur. Hasta profili ne olursa olsun doktor izin verdikten sonra bu teknolojinin sağladığı imkânlardan tüm hastalar yararlanabilir.